3 Tips voor vakantietoeslag 2015

Binnenkort is het weer tijd om de vakantietoeslag uit te betalen aan de medewerkers. Hier een aantal tips die u kunnen helpen om voorbereid te zijn.

  1. De vakantietoeslag wordt vaak uitbetaald in de maand mei aan de werknemers. Dit mag ook gewoon in een andere maand gedaan worden. Wel moet volgens de WML (wettelijke minimumloon) uiterlijk in juni de toeslag worden uitgekeerd. Ook mag de vakantietoeslag elke maand worden uitgekeerd. Er wordt dan vermeld in het arbeidscontract dat het salaris inclusief vakantiegeld is.
  2. Betaal op tijd! Als je het niet redt om in juni de toeslag uit te keren mag de werknemer een verhoging van het vakantiegeld eisen tot maximaal 50% en het kan zelfs zo ver komen dat een proces via de rechter in gang wordt gezet. Geen goed teken voor je bedrijf! 
  3. Vakantietoeslag kan soms zwaar wegen als je bedrijf een moeilijk jaar achter de rug heeft (weinig inkomsten). Je moet namelijk je werknemers in één keer een maandsalaris en een vakantietoeslag uitbetalen. Het kan helpen om elke maand 8% van het salaris per werknemer opzij te leggen, zo voorkom je dat je plotseling voor onaangename verrassingen komt te staan als je een groot bedrag moet gaan uitbetalen. 

Heeft u vragen over vakantietoeslag? inPAY adviseert u graag.